2017-ben a Dovit egy eddig számára ismeretlen területre tévedt, miszerint prémium minőségű etetőanyagok megalkotásába kezdett. Mindaddig ez nem volt cégünkre jellemző, mivel az olcsóbb kategóriájú termékek számítottak védjegyünknek.        
Azt természetesen nem állítom, hogy már mindent tudunk e területről, de – a visszajelzések alapján – mi is jó úton járunk.

A fejlődés felgyorsítása érdekében mi is a versenyzést választottuk, mint leghitelesebb teszt pálya. Alig telt hétvége valamilyen verseny nélkül, ahol saját ötlet alapján összeállított method mixeinket állítottuk más, adott esetben kiforrott vetélytársaival szembe.

2017. Első tömény hallisztes methodmixünk.

                                                       

A 2017-es debütálás kiválóan sikerült, mivel több jó részeredmény mellett sikerült a ” Methodozás Mesterei” sorozatban az ötödik helyen végeznem. Ezeken az eredményeken felbuzdulva rájöttünk, hogy ezt a szériát tovább kell fejlesztenünk.

Egy szép verseny teríték.
Krisztián egy kapitális ponttyal.
Több közös siker is akadt.
A végeredmény két szektor 1 és két szektor 2. Összetett 5.hely.

A 2018-as évnek már úgy vágtunk neki, hogy a methodos vonalat nagyon komolyan tovább fejlesztjük, mivel az eladási statisztikáink is azt mutatták, hogy komoly igény van a piacon versenyképes mixekre. Az is az igazsághoz tartozik, hogy míg az előző szériánál óvatosabbak voltunk, addig a 2018-ban már nem voltunk hajlandóak semmilyen kompromisszumra, és a lehető legjobb alapanyagokkal dolgoztunk.

Sokat törtük a fejünket, hogy milyen irányba induljunk, mi legyen az a gerinc amire ráhelyezzük ennek az új Prémium keverékünknek az alapját. Végül több túlzó variáns után megértettük, hogy a magas minőségű etető pelletek őrölt formában a legjobb választás. Ezek már magukban hordozzák azokat a tápanyagokat (halliszt, halolaj stb), amiket a pontyok egyszerűen nem tudnak figyelmen kívül hagyni.

Bomb method mix 2018.




Az alapba három különböző (halas) etetőpelletet daráltunk, amiből az egyik ráadásul Green Betain pellet, ami garancia a magas beltartalomra. Önmagában csak darálni nem lett volna elég, szükség volt olyan anyagokra amik az állagát és az oldódását is szabályozzák. Ezen az összetevők listája viszont inkább maradjon a mi titkunk. 🙂

Mivel a teszt időszakban nem csináltam(tunk) titkot az irányból, volt aki megemlítette, hogy micsoda „világ összeesküvés”, hogy mi darált pelleteket használunk. Nos erre reagálva szeretném tisztázni, hogy a minőségi methodmixek (akár neves is) alapja nem egy esetben ez, de a felhasznált pelletek minősége és azok aránya eltérő. Ez minden cégnek a saját titka.

„Előttem az utódom” …..Két teljesen eltérő anyag.

Már az első tavaszi versenyeken éreztük, hogy ezzel a keverékkel bizony szép eredményeket produkálhatunk az év folyamán, de még nem volt eléggé nyilvánvaló sem a szemcse méretezése, sem a szín, amiben majd kapni lehet. Több szín árnyalatban próbát tettünk és egy ideig úgy tűnt, hogy az élénk vörös lesz a jó, de egy idő után mégis ráébredtünk, hogy ez bizony zsákutca.

Azt vettük észre, hogy vagy kimagaslóan teljesít, vagy teljesen bedöglik, és mintha hal sem volna a vízben. Ekkor jött egy véletlen próba ami natúr, festetlen állapotban történt, és valami hihetetlen mennyiségű halat produkáltam vele. A következő versenyre is már ebben a formában vittem, és kérem bocsássátok meg nekem a szerénytelenségem, de simán nyertem vele a szektorom a Prérin.

Szektor 1-es teríték…..


Megvolt hát az összetétel és a szín, már csak a szemcseméretét kellett meghatározni. Kezdetben teljesen finomra őrölt formában használtuk, de Fordán Krisztián csapattársam sugallatára durvábbra őröltük a pelletek egy részét. Több próba után már láttuk, hogy ezzel a variánssal jobban helyben tudjuk tartani a pontyokat, és az egyedsúly is némiképp szelektálható.


Finom szemcseméret rengeteg roppantott pellettel.

A legfogósabb természetesen a nyári időszakban volt, mivel bőven tartalmaz halolajat, és ez köztudottan a felmelegedett vízben igazán hatásos.

A különbség szemmel látható.


A nagyobb egyedsúly észrevehető volt….

A rengeteg teszt és verseny tehát nem volt hiábavaló, és mi is rájöttünk, hogy néha a legegyszerűbb megoldások a legjobbak. Egyébként szeretném hangsúlyozni, hogy ez a keverék nem csak önmagában használható. Kiválóan alkalmas más keverékek beltartalmának javítására is.

Végeredményben beváltotta a hozzá fűződő reményeket és sikerült javítanom a versenyeredményemen, mivel 2018-ban három szektor 1-el, és egy szektor 4-el negyedik lettem a Methodozás Mesterei sorozaton.

Itt jegyezném meg zárójelben, hogy 2017-ben ezzel az eredménnyel második lettem volna, mivel akkor a három legjobb eredményt számították, de itt már csak kettőt, és hiába volt nekem több szektor 1, a fogott súlyom hátrébb vetett.

Valaha elért legjobb eredményem…. Három szektor 1 zsinórban.


A felhasználást tekintve azt javaslom, hogy NÉGY DECILITER folyadéknál ne kerüljön több egy zacskó keverékhez. Ez az a mennyiség, aminél tökéletes mind a tapadása, mind a bontása. Bekeverés után pihentesd 5 percet és rostáld le. Rostálás nélkül semmilyen method mix nem fejti ki a hatását.

Végezetül elnézést kérek amiért kicsit hosszabbra sikerült ennek a keveréknek a bemutatása, de le kellett írnom a teljes folyamatot (legalább tőmondatokban) hogy érzékeltetni tudjam, nem csupán arról szólt itt a dolog, hogy csináltunk egy mixet, aztán mehetett a zacskóba. Egy hosszú tanulási folyamatban vagyunk mi is és ezt szeretnék a jövőben is kamatoztatni.

Bízom benne, hogy elnyeri a tetszéseteket és bizalmat szavaztok a Bomb methodmixnek 🙂

Pechnyó Gergely Dovit Fedder Team.